Tyger och mattor till Golfsimulatorer

Det byggs upp många golfsimulatorer runt om i Sverige och Norden. Det är ett bra komplement till golfbanorna under vintertid eller om du vill köra lite övning inomhus sommartid. Eventgross har levererat lösningar till dessa under många år. Vi har försett både professionella och privata anläggningar runt om i Norden.

Mobil golfsimulator

Detta är faktiskt mobila lösningar vi började sy tyger till. En kund hade konstruerat en bur med golfsimulator som var möjlig flytta runt och turnera med, men de behövde mörkläggning och säkerheten runt om. Vi hjälpte dem att sy upp många av dessa lösningar som de sålde både utomlands och i Sverige. Idag har tekniken kommit mycket längre och vi har förfinat våra lösningar men det är fortfarande ganska likt det vi gjorde från början.

Draperier till golfsimulatorer

Textil i form av draperier som hängs runt golfsimulatorn har flera olika funktioner och behöver uppfylla flera krav. Den kanske viktigaste funktionen är att den ska fungera som ett bollfång om användaren får en snedträff. Det är viktigt att textilen är kraftig och klarar av kraften från en golfboll i hög hastighet. Ljudabsorbering är förmodligen den näst viktigaste funktionen. Detta skapas av ett lagom luftgenomsläpplig textil som klarar av att omvandla ljudenergi till värmeenergi och på så vis absorbera ljudet. Ljudisolering är en annan egenskap som kan vara intressant i en anläggning där golfsimulatorn och ljudet från slaget och spelare ska minimeras. Då krävs att textilen ska ha en avskiljande funktion, dvs ljudisolerande.

Skenor

Att hänga våra tyger kan var en fördel om du vill att de ska hänga snyggt och kunna flytta tygerna. Vi har många olika skenor att välja på och mycket beror på hur du vill använda din golfsimulator. Behöver du flytta tygerna rekommenderar vi skena med vagnar som har hjul. Med vagnar med hjul flyttar du draperier betydligt enklare. Med vår lösning får du många, många år av problemfri och underhållsfri användning med våra högkvalitetsskenor. Skenor med hög kvalité och skarvar som passar som handsken är en förutsättning för enkelt handhavande.

Ljudisolering

Isolering är när du vill att ljudet ska stanna inne i det utrymmet som skapar ljudet, i detta fallet oftast träffen av golfbollen. Men såklart kan det komma lite ljud från användaren också har vi förstått. Vi har lite olika lösningar när det gäller ljudisolering. Vi har en textil som väger ca 650 g/m2 vilket ger ett riktigt tungt draperi som kan isolera

Tyger till tak

Det händer tyvärr att golfbollar träffar taket i golfsimulatorn, även om det inte är meningen. Det finns lika många lösningar som simulatorer, men många har textil för att fånga upp förlupna golfbollar. Det går att använda skenor som håller uppsydda tyger, vajrar som spänns ovan slagduken och utslagsplatsen, fast monterat tyg, remsor som hänger ner framför varandra. Ja, idérikedomen är stor. Tung, kraftig textil är att föredra men samtidigt betyder det den måste fästas med tätare mellanrum för att inte hänga ner för mycket. Böljande textil är en smidig och ofta använd lösning som fånga bollar på bra sätt och absorberar mycket ljud.

Tänk dock på att tyger inte kan ersätta uppbyggda väggar, utan är en lösning som är mer flexibel, enklare och billigare än att montera upp en vägg. Dessutom får du dämpning av bollen om du använder en kraftig textil.

Ljudabsorbering

Ljudabsorbering är när du vill skapa en skönare ljudmiljö i rummet där ljudet uppkommer. Med en kraftig Scenmolton eller Kalmuk får du en bra möjlighet att få ljudet till en behaglig nivå. Att hänga uppsydda draperier i dessa material 10-15 cm från vägg, gärna veckade absorberar mycket ljud.

Ljudabsorberande textil
Ljudabsorberande textil

Ljudisolering

Vill du isolera ljud från golfsimulatorn till angränsande ytor ör det ett så ljudisolerande textil som möjligt du behöver. Att använda en textil till att isolera ljud kan inte jämföras med att bygga upp en vägg och ett rum, utan måste ses som ett sätt att dämpa ljudet på bästa möjliga sätt. Det är inte så många textiler som har isolerande effekt. Använd en tung och lufttät textil för att isolera ljud. Textilen ska dessutom hänga så tätt mot tak, vägg och golv som möjligt så det blir minsta möjliga luftspalt. Eventgross har en riktigt kraftig textil som är uppbyggd av scenmolton men har en polyuretanfilm inbakad, vilket ger en isolerande och absorberande textil på ca 650 g/m2.

Nålfiltsmatta

Vi har levererat nålfiltsmattor till idrottshallar under många år och vår matta Lindau har mer eller mindre blivit en standard inom vissa idrottsanläggningar. Lindau är en nålfiltsmatta som finns i flera olika färger. Den är melerad för att minimera att smuts ska synas och kraftig för att klara tuffa miljöer som offentliga miljöer som till exempel ytorna utanför en golfsimulator.

Textilplattor

Textilplattor är en annan vanlig lösning på golv som ofta används i idrottsanläggningar. Fördelen är att de är mycket enkla att byta ut om något skulle hända någon eller några plattor. Vi har två standarder: Textilplatta Flat som är en slät textil platta och Rips som är en ribbad platta. Båda levererar vi till både kontor och idrottshallar.
Privat eller kommersiell golfsimulator

Flamskydd

Ska du bygga eller har en kommersiell golfsimulator där andra kan boka tider, så kallad offentlig lokal ska du använda dig av flamskyddade material både på golv och tyger.
På textiler är det normalt C-s1,d0 eller B-s1,do som behövs och på golv Cfl-s1 eller Cfl-s1 som räddningstjänst rekommenderar men eftersom det är lokala föreskrifter i Sverige så ska du alltid lyssna med räddningstjänst och lokalägare vad som gäller i din lokal.

Sömnad

Eventgross har en sömnadsavdelning med moderna maskiner och stor kunskap om textil. Vi syr till installatörer runt om i Sverige inom sport, event, teater, hotell med mera. Vi har syr i en stor mängd olika textiler inte bara ljudabsorberande utan även tunna, transparenta tyger till entréer och lounger i idrottshallar och hotell.

Olika kvaliteter på textil till draperier

Det finns många olika tyger som går att sy draperier till golfsimulatorer. Vi har ett flertal olika och finns i många olika färger.