Sömnad ridåer backdrop

Sömnad av textil

Vår sömnadsavdelning som finns i våra lokaler där vi syr backdropar, ridåer, draperier, scentextil, dekortyger, akustiska och ljudabsorberande tyger mm. Vi har stora möjligheter att sy upp det ni önskar ha uppsytt och syr naturligtvis efter kundanpassade mått i våra material. Återkom med vad du vill ha uppsytt så skräddarsyr vi det i vår sömnad!

Du hittar våra standardbackdropar under Backdrop och Scenkappor.

Måttanpassade tyger till offentlig lokal i kompletta paket med vårt skensystem är en av våra specialiteter.

Sömnad av ljudabsorberande draperier

Eventgross är sveriges största importör av det ljusabsorberande tyget scenmolton. Vårt väveri är den största tillverkaren i världen av denna textil och vi har ensamrätt i Sverige att ta in scenmolton. Vi syr självklart upp i andra ljudabsorberande tyger också som kalmuk, sammet och mörkläggande textiler med akustiska egenskaper och levererar dessa kompletta med skena och krokar för snabb, enkel montering.

Uppsydda flamskyddade tyger

Vi är specialister och importörer av flamskyddade textiler. Import direkt från väveri i stor volymer, oftast tar vi hela lastbilar för bästa fraktpris och för att vi försöker minimera miljöpåverkan. Vi syr upp flamskyddade tyger till kontor, offentliga lokaler, teatrar och skolor. Även i hemmiljöer börjar efterfrågan på säkra, flamskyddade draperier och tyger öka för att kunna känna sig säkra på brandrisken. Alla våra textiler är flamskyddade och ofta har de även andra egenskaper som ljudabsorberande, ljudtransparenta eller mörkläggande. Vi har glansiga satintyger som passar både som ridå och som avdelare i ett kontor.

Sömnad av ridåer

I vår sömnad kan vi sy ridåer till teatrar, scener, hembygdsgårdar, folketshus och parker och konsertlokaler. Inget är för stort för oss, vi löser maskinsömnad med garanterat raka sömmar i sammet upp till 13 meters höjd. Återkom så skräddarsyr vi molton eller sammet åt dig!

Vi har en mängd olika upphängningsanordningar och skenor.

Ljudabsorberande tyger till padelhallar och idrottsarenor

Eventgross syr mycket ljudabsorberande tyger och draperier till padelhallar, tennishallar och andra idrottshallar i olika format efter kundönskemål. Vi har mångårig erfarenhet av produktion av dessa akustiska textilerna och vet vilka egenskaper i form av förstärkningar, ljudabsorbering och slitstyrka som behövs i dessa offentliga lokaler. Självklart är tygerna flamskyddade och uppsydda akustikskynken är klara att hänga upp i din padelhall!